Hem » Bar Nombre, med inspiration från Spanien och Skandinavien
BAR NOMBRE1

Bar Nombre, med inspiration från Spanien och Skandinavien

by Jakob Berg

Bar Nombre, på Odengatan i Stockholm, är både en bar och en restaurang. Tanken är att alla skall känna sig välkomna till Bar Nombre, oavsett om man väljer att äta något från menyn, eller man endast vill ha något att dricka i baren. Oavsett vem du är och var du kommer ifrån så skall du känna dig hemma och välkommen på Bar Nombre.

Snabba fakta om Bar Nombre:

Vad?Bar Nombre är en kombinerad krog och bar, belägen centralt i Stockholm vid Odenplan.
Var?Bar Nombre ligger på Odengatan 36 i Stockholm
När?Öppettiderna för Bar Nombre är följande: Måndagar Stängt, Tisdagar till Söndagar öppnar man 17 och stänger som tidigast klockan 22.
Varför?Om du letar efter en härlig och inspirerande kvarterskrog, då skall du besöka Bar Nombre på Odengatan i Stockholm

En titt på Bar Nombres meny.

Bar Nombre i Stockholm har en meny som verkligen känns både aktuell, spännande och nyskapande. Menyn är uppdelad mellan traditionella förrätter, varmrätter och desserter, samt en färdig trerätters meny för så kallad “sharing”.

Det finns även möjlighet att välja snacks om du enbart vill ha något mindre till den dryck du beställt in. Redan förrätterna bjuder in till att även kika närmre på Bar Nombres vinlista. Här hittar du ett antal olika charkbrickor och andra köttbaserade delikatesser från Spanien.

Gillar du fisk finns det även spännande alternativ. Exempelvis kan du prova Bar Nombres sotad tonfisk, eller deras variant på räkor. Räkorna är stekta i den arabiska kryddblandningen Harissa, som garanterar hetta, till detta serveras picklad majonäs och eldad lardo.

Redan bland förrätterna känns det som att Bar Nombre i Stockholm, skapat en meny med något för i princip alla.

Bar Nombre – litet men varierat utbud av varmrätter

Att utbudet av varmrätter på Bar Nombre är  litet och samtidigt varierat kan låta som en paradox. Men så är verkligen inte fallet. Trots att menyn endast består av fyra olika varmrätter, har kocken lyckats med konststycket att variera rätterna så att alla fyra framstår som lockande alternativ.

Kötträtterna är två till antalet och består av en rätt på klassiskt spanskt Iberico, samt en vilträtt med bas från hjortkött. Båda rätterna har annorlunda kombinationer och ingredienser, som gör att de upplevs spännande och tilltalande.

Den enda fiskrätten som bjuds är en fjällröding som är tillredd med bland annat rotselleripuré, baby broccoli, eller så kallad broccolini samt potatisflarn och picklad silverlök. Som vegetariskt alternativ erbjuder man en mix av svamp, rotselleri och spetskål, kombinerat med tryffel manchego, nötter och honung.

Precis som förrätterna så inbjuder även varmrätterna till att prova något av Bar Nombres många viner. 

Bar Nombre i recensionerna

När du på Tripadvisor söker på restauranger i Stockholm och får upp Bar Nombre, slås du genast av hur högt rankad restaurangen är bland Stockholms närmare 3000 restauranger och matställen. Kunderna ger genomgående högt betyg till de fyra kategorier som bedöms hos Tripadvisor. Bar Nombre får 4,5 vad gäller mat och standard, såväl som service och kvalitet.

Både maten och personalen beröms mycket i de recensioner som finns. Personalen får extra plus för att man är både trevliga, välkomnande och mycket kunniga. När det gäller maten uppskattar man de fina råvarorna och kombinationerna som kockarna skapar.

Eftersom Bar Nombre är så populärt, är det en bra rekommendation att boka bord, och att göra det i god tid före besöket. Många som gästar Stockholm tillfälligt, går i förväg in och tittar på Tripadvisor och liknande appar, och restauranger med bra recensioner fylls snabbt upp.

Las Brasas, mera av Spanien

Las Brasas, Bar Nombres systerkrog, ligger också i Vasastan. Så varför inte besöka den också?

Även Las Brasas får fina rekommendationer både på Tripadvisor och Google.

Stockholm, eller Sthlm som många förkortar vår huvudstads namn, har verkligen fått många spännande restauranger, barer och andra samlingspunkter de senaste åren. Trots pandemi och andra svårigheter,  känns det som att krog och bar ägarna fortfarande är villiga att satsa på att se till att vår huvudstad fortsätter finnas med på kartan över städer där utbud av mat och dryck ligger på topp.

Vi hoppas att ännu fler skall få upp ögonen för vackra Stockholm och både besöka alla spännande matställen och barer, men även våga öppna nytt och berika vår stad och vårt land med ännu fler fascinerande etablissemang.

Bästa med Bar Nombre:

  • Alla goda chark och köttbrickor
  • “Sharing” menyerna
  • Vinutbudet
  • Känslan av att alla är välkomna

Related Articles