Hem » Bra mat vid högt kolesterol recept

Bra mat vid högt kolesterol recept

by Maja Nordström

Bra mat vid högt kolesterol – recept

Det är viktigt att vidta sunda åtgärder när man står inför högt kolesterol. En av de mest betydande åtgärderna är att följa en hälsosam kost. Att äta “bra mat” är avgörande, men vad innebär det egentligen? Låt mig visa dig några sunda recept som kan hjälpa till vid högt kolesterol.

Sund och läcker frukost för att börja dagen

Första stoppet, frukost. Prova att börja dagen med en tallrik havregrynsgröt toppad med färska bär. Havregryn innehåller lösliga fibrer som kan hjälpa till att sänka ditt LDL-kolesterol (det “onda” kolesterolet). Dessutom är det en satinerande måltid som håller dig mätt fram till lunch.

Frukost Ingredienser Fördelar
Havregrynsgröt Havregryn, vatten/mjölk, färska bär Sänker LDL-kolesterolet, mättande

Vår läckra lunch – Quinoasallad

Till lunch kan du prova en quinoasallad. Quinoa är ett utmärkt fullkornsval, och det är också en stor proteinkälla. Tillsätt lite bladgrönsaker, avokado, och ett protein som kyckling eller tofu för en hälsosam och lätt lunchrätt.

Lunch Ingredienser Fördelar
Quinoasallad Quinoa, bladgrönsaker, avokado, kyckling/tofu Fullkorn, hög i protein

Absolut middagsvinnare – Bakad lax

Till middag, lägg till en fet fisk som lax i din meny. Lax är fylld med Omega-3 fettsyror, vilket kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna. Servera med en sida av kokta grönsaker och sötpotatis för en komplett måltid.

Middag Ingredienser Fördelar
Bakad lax Lax, grönsaker, sötpotatis Omega-3 fettsyror, sänker kolesterol

Med dessa enkla, men hälsosamma recept, kan du äta smakfullt samtidigt som du sänker ditt kolesterol. Lycka till! Glöm inte att motion också är en viktig del i att hantera kolesterolnivåerna.

Related Articles