Hem » En doft av historia med varje bit – mitt första besök på Viking Pizzeria

En doft av historia med varje bit – mitt första besök på Viking Pizzeria

by Maja Nordström

Oj, vilken överraskning det var när jag klev in i min lokala Viking Pizzeria för första gången. Träpanelerna, skimrande belysningen och doften av färsk ost och italiensk tomatsås var verkligen inbjudande. Men det jag verkligen inte förväntade mig var den underbara serveringen av historien och kulturen som kom med varje skiva.

Historien bakom Viking Pizzeria

När du först hör namnet, kan du rynka på näsan och undra hur vikingarna och pizza passar ihop. Men ärligt talat, det är det som gör Viking Pizzeria så speciellt. Provsmakade du redan deras härliga blandning av gamla världsrecept med en ny världstwist?

Tänk på Vikings pizza som en måltid som serverar en bit av historia med en smak av dagens internationella kök. Det går tillbaka till vikingarnas tider – ja, de sjöfarande nordiska krigarna som slog sig ned i Skandinavien runt 800-1066 e.Kr.

Och även om vi inte kan belägga någon direkta kopplingar mellan vikingarna och pizza (för visst, pizza kom långt efter vikingarna), kan vi inte förneka att förutom att vara kända som skickliga sjöfarare och vapensmeder, var vikingarna också uppskattade experter på att tillaga mat.

Viking Pizzan – en fusion mellan Italien och Norden

Vid första ögonkastet kan du tänka att de flesta pizzor som serveras på Viking Pizzeria inte skiljer sig mycket från de vanliga. Din skinka- och champinjonpizza kanske inte känns så mycket annorlunda. Men om du gräver lite djupare kommer du att se att det finns speciella pizzor som berättar en historia och presenterar en kulturell fusion.

Ingredienserna gör skillnaden

Här kan du hitta t.ex. pizza med rökt lax eller ren, kryddor som estragon och dill, och speciella såser gjorda av lingon och hjortron. Ännu mer intressant är att buffska margheritan är berikad med äkta svensk mozzarella’, toppad med en generös portion hjortronsås!

Hur det känns att äta på Viking Pizzeria

Stämningen på Viking Pizzeria är allt annat än vanlig. Med rustika interiörer och medarbetare klädda i vikingainspirerade kläder är det som om du har tagit ett steg tillbaka i historien. Och medan du sitter där och njuter av din pizza, kan du även beundra vackra vikingaskulpturer och konstverk som pryder väggarna.

Tjänsten? Bara toppen! Du kanske ibland måste vänta lite längre på din beställning, men det är helt värt det. För det att äta på Viking Pizzeria är mer av en upplevelse, inte en snabblunch.

Så nästa gång du planerar att äta en bit, varför inte prova på Viking Pizzeria? Utan tvekan kommer du att komma tillbaka igen och igen – rimade det och var helt oplanerat men låt oss gå med på det!

Ifall du undrar över var du kan hitta en Viking Pizzeria – check out länken här -> Omstartslan.

Det är i alla fall vad jag tycker om Viking Pizzeria! Lämna gärna en kommentar och berätta för mig vad du tycker.

Måltid

Ingredienser

Pris

Bäre Pizza Rökt lax, mozzarella, dill, citron, rödlök, gräddfil 89 kr
Viking Pizza Renkött, mozzarella, champinjoner, lök, bacon 99 kr
Valhalla Special Svensk mozzarella, hjortronsås, skinka, bacon, rödlök 120 kr
Vikingenshjärta Ratatouille bas, mozzarella, soltorkade tomater, färsk basilika 89 kr

Related Articles