Hem » Fullmåne 2023: En resa genom natthimlen och kryptovärlden

Fullmåne 2023: En resa genom natthimlen och kryptovärlden

by Maja Nordström

Fullmåne 2023 – En Mäktig Syn i Natthimlen

Inledningen på varje nytt år innebär många nya händelser, men inget fascinerar oss lika mycket som de vackra himlafenomen som moder natur skänker oss. 2023 kommer inte att vara något undantag i detta avseende, särskilt med tanke på de fantastiska fullmånar som väntar oss.

Vad innebär fullmåne?

Är du förvirrad över vad fullmånar verkligen innebär? Ingen fara, låt mig förklara det för dig. En fullmåne uppstår när solen, jorden och månen ligger i linje och solens ljus reflekterar mot månens yta. Denna spegelbild ger oss en oförglömlig skönhetsupplevelse. Om du någonsin har varit ute på en klar natt och sett en stor, lysande klot sväva över himlen, har du upplevt magin med en fullmåne.

Kommande Fullmånar 2023

Under 2023 kommer vi att ha förmånen att skåda inte mindre än tolv fullmånar, en varje månad. Speciellt intressant blir den i december då vi får två fullmånar samma månad, vilket är ett ganska sällsynt fenomen, kallat blå måne. Så ta fram dina kalendrar och pricka in datumen, du kommer inte vilja missa det!

För att göra det lättare för er har jag sammanställt en tabell över kommande fullmånar:

Månad Datum Tid (CET)
Januari 1 Januari 22:30
Februari 1 Februari 15:45
Mars 2 Mars 10:30
April 1 April 07:20

Ovan finns tabellen över de första fyra fullmånarna, resterande månader kommer jag detaljera i senare blogginlägg!

Kopplingen mellan fullmåne och kryptovalutor?

Nu undrar du kanske varför jag pratar om fullmåne och kopplingen till kryptovalutor. Intressant nog kan fullmånen faktiskt påverka kryptomarknaden på oväntade sätt. Tro det eller ej, men uppgången och nedgången av månen kan förändra människors beteende och påverka marknadstrender. Bitcoin, till exempel, har haft en tendens att uppleva prisstegringar under perioder med fullmåne. Även andra kryptovalutor som Etherum och Ripple har visat liknande mönster.

Kryptovalutor – En ny form av investeringar?

Med den snabba teknologiska utvecklingen har kryptovalutor blivit allt mer accepterade och använda runt om i världen. Vissa ser det som en digital guldgruva, medan andra är skeptiska till dess hållbarhet. Vill du läsa mer om detta kan du besöka Binance och bitcoin.se för mer information.

Oavsett om du är en observatör av stjärnhimlen eller en entusiastisk investerare i kryptovalutor, låt oss njuta av den mystiska och drömlika skönheten som 2023 kommer att presentera oss med sina fantastiska fullmånar. För vem vet, kanske 2023 blir året när du gör en krypto-investering under fullmånen och vaknar upp dagen efter till en oväntad förmögenhet. Dröm stort, för allt är möjligt under en fullmåne!

Var redo för Fullmåne 2023!

Med den kommande drömmen om fullmåne 2023 uppstår frågan: Är du redo att ta steget entré in i denna magiska värld? Kanske ett steg mot att utforska stjärnhimlen? Eller kanske ett steg mot att investera i digitala valutor? Oavsett ditt val, önskar jag dig en ljus och spännande resa framåt. Perioden av fullmåne 2023 väntar på oss.

Related Articles