Hem » Hur många kalorier förbränner man på en dag

Hur många kalorier förbränner man på en dag

by Maja Nordström

Hur många kalorier förbränner man på en dag?

Det är en intressant fråga och svaret kan variera beroende på en rad faktorer. Din ålder, kön, aktivitetsnivå och även din kroppstyp spelar en stor roll i hur många kalorier du förbränner på en dag.

Ta hänsyn till Basal Metabolisk Hastighet (BMH)

Grundläggande metabolisk hastighet, eller BMH, är den mängd energi (kalorier) din kropp behöver för att hålla igång medan den vilar. Detta inkluderar funktioner som andning och blodcirkulation. BMH utgör ca 60 till 75 procent av det totala antalet kalorier du bränner varje dag.

Aktivitetsnivå förbrukar kalorier

Alla former av motion, till och med grundläggande dagliga aktiviteter som att gå, skrivbordstid och städtid, bränner kalorier. Ju fysiskt rörlig du är under dagen, desto fler kalorier förbränner du.

Kaloriförbränning Baserat på Riktvärden
BMH Vila 60-75% av totala kaloriförbränning
Aktivitet Dagligt rörelsemönster Varierar stort

Hur många kalorier bör en genomsnittlig person förbränna?

För att upprätthålla din nuvarande vikt, vill du sträva efter att förbränna ungefär lika många kalorier som du äter och dricker. Genom att uppskatta hur många kalorier du förbränner kan du skapa en dietplan som hjälper dig att nå dina hälsomål. I allmänhet förbränner en genomsnittlig kvinna cirka 2000 kalorier per dag, medan en genomsnittlig man förbränner cirka 2500.

Men kom ihåg, det här är bara genomsnitt. Individuell kaloriförbränning kan variera mycket. Hoppas det hjälper!

Related Articles