Hem » Hur mycket ska en 11 åring väga

Hur mycket ska en 11 åring väga

by Maja Nordström

Ämnet “hur mycket ska en 11 åring väga” kan vara ett känsligt ämne att navigera igenom. Det finns en hög grad av variation i vikter hos 11-åringar, så att ställa en definitiv norm kan vara vanskligt. Varför? För att barn växer och utvecklas i varierande takt. Låt oss ta en närmare titt.

Normalviktsområdet för en 11-åring

Det finns dock några allmänna riktlinjer att tänka på. För tjejer brukar vikten variera mellan 31-44 kg medan killar väger något mer, runt 32-45 kg. Observera att dessa siffror varierar beroende på längd, kost och nivå av fysisk aktivitet.

Viktens betydelse

Även om vikt kan användas som en indikator på hälsa, är den långt ifrån den enda faktorn vi bör tänka på. Det är lika viktigt, om inte viktigare, att fokusera på god näring, regelbunden fysisk aktivitet och allmänt välbefinnande.

Vad om mitt barn väger mer eller mindre?

Om ditt barn väger mer eller mindre än genomsnittet, oroa dig inte. Viktiga att tänka på är om de är aktiva, äter en balanserad kost och verkar vara nöjda och lyckliga. Om du har några farhågor bör du rådfråga en läkare eller dietist för skräddarsydda råd.

Läs detta! Undvik detta! Man kan också
Balanserad kost Jämföra med andra barn Rådgöra med en dietist
Regelbunden motion Överdriven fokus på vikt Göra regelbundna hälsokontroller
Fokusera på barnets välbefinnande Bortse från barnets känslor Lär barnet om bra livsstilsval

Slutsats: Medan det finns ett genomsnittligt viktområde för 11-åringar, så “hur mycket ska en 11 åring väga” har inget definitivt svar. Det optimala väger helt enkelt varierar från barn till barn. Det viktigaste är att se till att ditt barn äter sunt, håller sig aktiva och mest av allt, är lyckliga!

Related Articles