Hem » Hur ser man vilken iphone man har

Hur ser man vilken iphone man har

by Maja Nordström

Så, om ni står inför frågan “Hur ser man vilken iPhone man har”, har jag några riktigt enkla, händiga tips för er.

Vanligtvis finns svaret i Inställningarna

I de flesta fall kan ni enkelt hitta vilken iPhone ni har genom att gå in på er telefon Inställningar. Tryck först på “Allmänt”, och sedan på “Om”. Där, under kategorin “Modellnamn”, kommer ni att se exakt vilken iPhone ni har. Enkelt, eller hur?

Andra sätt att ta reda på vilken iPhone man har

Inte alla iPhones listar dock modellnamnet på det sättet. Om ni inte kan hitta namnet, eller ni kanske inte kan starta er iPhone, finns det fortfarande några andra sätt att ta reda på vilken modell ni har.

Ett sätt är att titta på baksidan av telefonen. Det borde finnas en text som börjar med “Modell”, följt av ett nummer. Det här numret kan ni sedan söka på internet för att ta reda på vilken modell ni har.

Den sista metoden

Och om inget av dessa alternativ fungerar, är den sista metoden att mäta er telefon. Olika iPhone-modeller har olika storlekar, så detta kan hjälpa er att identifiera modellen om allt annat misslyckas.

iPhone-modell Storlek (i tum) Modellnummer (på baksidan)
iPhone 5 4″ A1428, A1429, A1442
iPhone 6 4.7″ A1549, A1586, A1589
iPhone 7 Plus 5.5″ A1661, A1784, A1785
iPhone X 5.8″ A1865, A1901, A1902

Sammanfattning

Så för att svara på ursprungsfrågan “Hur ser man vilken iPhone man har?” finns det några olika metoder ni kan använda. Genom att kontrollera Inställningar, titta på baksidan av telefonen eller mäta storleken, kan ni enkelt ta reda på vilken iPhone modell ni har. Lycka till!

Related Articles