Hem » När kan valpen träffa andra hundar

När kan valpen träffa andra hundar

by Maja Nordström

När kan valpen träffa andra hundar?

Ett ständigt återkommande ämne för hundägare är: “när kan valpen träffa andra hundar”? Bra fråga verkligen! Introduktionen till andra hundar är ett kritiskt steg i din valps socialiseringsprocess. Så, låt oss undersöka detta lite noggrannare!

Viktigt med Socialisering

Socialiseringen är av största vikt för valpens utveckling och bör börja så tidigt som möjligt. Men kom ihåg, det finns rätt tid och plats för allt! Man bör introducera valpen för andra hundar efter de initiala vaccinationerna för att minska risken för sjukdomar.

Vaccinationer först!

När valpen är fullständigt vaccinerad, vilket vanligtvis är runt 12-16 veckors ålder, är det idealiska tiden för att låta valpen träffa andra hundar. Var försiktig med var du tar valpen och vilka hundar den får träffa. Du vill inte utsätta din lilla vän för stora, skrämmande hundar direkt.

Förberedelser inför mötet

När valpen är redo att möta andra hundar, se till att mötet sker i en kontrollerad miljö. Det kan vara hos en vän med en lugn hund eller kanske under en valpkurs. Håll alltid valpen i koppel och övervaka interaktionen noggrant.

Ålder Vaccinationer Träffar andra hundar
0-12 veckor Ja Nej
12-16 veckor Ja Ja, i kontrollerad miljö
16 veckor och framåt Ja Ja, i olika miljöer

Sista tankar

Så, till er alla nyblivna hundägare där ute, håll utkik efter den rätta tiden. Det är minst 12 veckor, efter vaccinering, innan valpen kan börja umgås med andra hundar. Är du ivrig att prata mer om detta? Låt oss fortsätta diskussionen!

Related Articles