Hem » Sitter du för mycket om dagarna? Därför är yoga bra att göra mellan varven

Sitter du för mycket om dagarna? Därför är yoga bra att göra mellan varven

by Maja Nordström

Den uppkopplade värld vi lever i leder till att många av oss spenderar timmar framför skärmar, sittandes i kontorsstolar eller har hemmakontor. Det är också högst vanligt att man efter sin arbetsdag spenderar mer tid stilla i en fåtölj eller på soffan. Om inte framför en film eller en TV-serie, så spelandes på nätet.

Hundratusentals svenskar viger även fritid åt spel på casino online som det är erkänt lätt att fastna vid. Långt ifrån alla ser till att röra på sig mellan varven, och den stillasittande livsstilen kan i längden leda till stela muskler till minskad energi. Men det finns en enkel och effektiv lösning som kan integreras i din dagliga rutin för att bryta den monotona positionen – yoga.

Nedan ger vi några bra exempel på varför yoga är nyttigt att ägna sig åt när tid och möjlighet finns.

Stärker kärnmuskulaturen

Yoga innefattar en mängd olika positioner och rörelser som engagerar och stärker ens kärnmuskulatur, som består av musklerna i bålen och bäckenområdet. Den spelar en central roll i kroppens stabilitet och rörelsekontroll, vilket naturligtvis gör att man vill stärka den så pass mycket som möjligt.

Ökar flexibiliteten och förbättrar blodflödet

Att sitta stilla om dagarna kan föga förvånande leda till stelhet och därtill en minskad rörlighet. Eftersom yoga involverar att sträcka på sig och att göra övningar som ger en bättre flexibilitet ökar man sin rörelseförmåga i både leder och muskler.

En annan positiv sak med yoga är att det bättrar på kroppens blodflöde genom att det – med sin avslappnande essens – sänker blodtrycket och belastningen på hjärtat.

Bra för ens mentala hälsa

Fortsättningsvis, så fokuserar yoga inte bara på kroppen utan även på sinnet. Kombinationen av andningsövningar och meditation hjälper till att minska stress, något som alltid är bra för ens mentala hälsa. Med ett kort yogapass mitt på dagen får man chansen att återställa fokus och energi.

En av de stora fördelarna med yoga är att det varken kräver särskilt mycket tid eller utrustning. Ett snabbt yogapass (det räcker med några minuter varje dag) kan man få till som en del av sin dagliga rutin – antingen på kontoret eller hemma. Så nästa gång du känner dig fast i samma sittande position, ge dig själv några minuter med lite avslappnande yoga. Vi kan garantera att både kropp och sinne kommer att tacka dig för det. Om du inte vet i vilken ände du ska börja så kan du skaffa appar dedikerade åt yoga som hjälper dig att komma igång med din nya livsstil.

Related Articles