Hem » Svaret på vad swed är och varför det är viktigare än du tror

Svaret på vad swed är och varför det är viktigare än du tror

by Maja Nordström

Vad är “swed” och varför är det viktigt?

Swed är inte bara en term, det är mer som ett symboliskt begrepp som representerar svenskheten i en globaliserad värld. Kanske undrar du, vad har det här med Bitcoin att göra? Nå, jag kommer förklara för dig. Låt oss dyka in.

Början till grunderna, låt oss först förstå vad Bitcoin är. Det är en decentraliserad digital valuta, utan en central bank eller enda administratör, som kan skickas från användare till användare på peer-to-peer bitcoin-nätverket utan behovet för mellanhänder. Transaktioner verifieras av nätverknoder genom kryptografi och registreras i en offentlig fördelad huvudbok som kallas blockchain.

Bitcoin ses som en föregångare inom fotspåren av digitala valutor, och tittar man på CoinMarketCap, ser man att det inte är svårt att förstå varför.

Bitcoin och ‘swed’

Det är ingen tillfällighet att begreppet ‘swed’ har en direkt korrelation med Bitcoin. Med globaliseringen och den ständiga digitala utvecklingen har behovet av en decentraliserad valuta ökat dramatiskt runt om i världen, inklusive Sverige.

Så, hur kommer ‘swed’ in i bilden? Jo, det representerar den svenska inblandningen och förbindelsen med denna digitala revolutionsvärld och hur Sverige tar ett steg mot framförallt teknologiska framsteg. ‘Swed’ betyder egentligen inte bara svenskt, utan också att vara digitalt vetande, vara beredd att anamma förändringar och att vara del av den globala tekniska revolutionen.

Och om du undrar över värdet på Bitcoin i dagsläget behöver du inte gräva överallt. Du kan enkelt konvertera bitcoin till USD eller någon annan valuta med Coinbase’s Valutaomvandlare här.

Vad betyder detta för Sverige?

Dessa numeriska digitala värden fjärrstyrda av inhemska och internationella värdespaningar kan ha enorma följder för svensk ekonomi. Enligt trading och valutgrafen från Tradingview, har bitcoin gått igenom en rad upp- och nedgångar och trots allt, fortsätter den att återhämta sig starkt.

År Bitcoinvärde Världsekonomin
2017 Högsta topp Stabil tillväxt
2018 Fallande marknad Ekonomisk osäkerhet
2019 Återhämtning Handelskrig
2020 Stigande trots Covid Pandemi

Framtiden för Bitcoin är inte bara ljus, den är också fascinerande. Med ‘swed’ inspelat i dess framtid, kommer vi se en ny sida av Sverige – en sida som är redo att acceptera förändringar och som är öppen för global teknisk revolution. Du kan följa bitcoin prisutveckling på Yahoo Finance för att bli uppdaterad. Låt oss vara en del av denna förändring, låt oss vara ‘swed’.

Det är spännande, eller hur?

Related Articles