Hem » Ta bort mögel på trä ättika

Ta bort mögel på trä ättika

by Maja Nordström

Ta bort mögel på trä med ättika

Har du lagt märke till en obehaglig fläck på ditt vackra träbord, eller kanske på trädväggarna i din källare? Du har antagligen råkat ut för en mögelsvamp. Att ta bort mögel på trä med ättika är ett snabbt, enkelt och miljövänligt sätt att bli av med problemet.

Ättika mot Mögel

Ättika är en svag syra som kan döda upp till 82 % av alla mögelformer. Förutom att vara effektiv, är den också säker att använda på de flesta ytor, inklusive trä. När du använder ättika för att bekämpa mögel, ska du inte späda ut den. Helt enkelt hälla ättikan i en sprayflaska och spraya genast på mögelområdet.

Steg Metod Tid
Första Steget Sprayar ättika på mögelområdet 5 minuter
Andra Steget Låt ättikan sitta kvar 1 timme
Tredje Steget Rengör området med varmt vatten 10 minuter
Fjärde Steget Torka området torrt Ett par timmar, beroende på ytan, luftflöde och temperatur

Varför Ättika?

Anledningen till att ättika fungerar så bra när man vill ta bort mögel på trä är att syran i ättikan kan tränga in och döda mögelsporerna, istället för att bara ta bort dem på ytan. Det betyder att möglet har mindre chans att komma tillbaka. Ändå är det viktigt att hålla ytan torr och ren för att minimera risken för framtida mögelbildningar.

Tips för att Förhindra Mögel

Förebyggande är alltid bättre än att bota. De två viktigaste sakerna du kan göra för att förhindra mögelbildning är att kontrollera fuktigheten och att förbättra ventilationen. Använd en avfuktare om nödvändigt, och se till att ditt hem har tillräckligt med vädringsmöjligheter.

Efter att ha bekämpat mögel med ättika, är du nu rustad för att hålla ditt trä rent och fritt från mögel!

Related Articles