Hem » Vilka växter är giftiga för katter

Vilka växter är giftiga för katter

by Maja Nordström

Vilka växter är giftiga för katter?

Bor en fluffig fyrbent kompis hemma hos dig? Det är kul att ha katter, men vi behöver vara medvetna om hur viktigt det är för deras hälsa att hålla dem borta från giftiga växter. Och du kommer kanske bli förvånad över vilka växter som faktiskt är farliga för våra kattvänner!

Amaryllis

Amaryllis har vackra blommor och är populär att ha inomhus, men ämnet lycorin som finns i lökarna kan orsaka kräkningar, diarré, anorexi, hypersalivering, en förändring i blodtrycket och andnöd hos katter. Så, tänk två gånger innan du tar in amaryllis i ditt hem!

Liljor

Alla delar av liljan, inklusive blommorna, bladen, stjälkarna och pollen, är giftiga för katter. Liljor kan orsaka njursvikt hos katter, vilket kan vara dödligt om det inte behandlas omedelbart.

Azalea

Azalea är en annan växt som är otroligt vacker, men olyckligtvis även extremt giftig för katter. Att tugga på azaleablommor kan faktiskt vara dödligt för din katt.

Växtnamn Giftig del Symptom hos katter
Amaryllis Lökarna Kräkningar, diarré, anorexi, hypersalivering, ändringar i blodtrycket och andnöd.
Liljor Alla delar av växten Kan leda till njursvikt.
Azalea Blommorna Kan vara dödligt för katter.

Hur du håller din katt säker

För att skydda din katt, håll alla giftiga växter utom räckhåll. Om du inte är säker på om en växt är giftig, är det bästa att anta att den kan vara det, och hålla den borta från din katt. Om din katt ändå får i sig någon del av en giftig växt, ta kontakt med din veterinär omedelbart. Var proaktiv och håll dina fyrbenta vänner säkra! Det är djuren vi älskar värdiga, eller hur?

Related Articles