Hem » 4 Saker du inte visste om mobilt bredband

4 Saker du inte visste om mobilt bredband

by Maja Nordström

Mobilt bredband har blivit en allt viktigare del i det moderna livet eftersom den ger dig friheten att vara uppkopplad när och var du vill. Oavsett om det är för kontoret eller till hemmet.

I takt med att mobilt bredband utvecklats och operatörer introducerat nya tjänster som obegränsad surf och lanserat 5G- nätet. Vilket har börjat förändra vår värld. Hur? I den här artikeln har vi samlat fyra intressanta saker om mobilt bredband som du inte vet om!

Det här visste du inte om mobilt bredband

Ett mobilt bredband handlar numera inte bara om att koppla upp sig mot mobilnätet genom bland annat en “dongel” eller en “trådlöst router”. Vad mera är att det har blivit så mycket större. Följande fyra punkter hjälper dig att lära dig mer om hur mobilt bredband förändrar världen.

1. Mobilt bredband demokratiserar tillgången till internet

Först och främst använder alltfler utvecklingsländer mobilt bredband. I vissa länder har det länge varit ekonomiskt omöjligt eller oöverkomligt för traditionella bredbandsleverantörer att bygga ut nätet, speciellt med traditionella metoder som fiber och ADSL. Men mobilnätet blir utbyggd rekordsnabbt i många länder och når alltfler geografiska områden. På så kan allt fler personer i glesbygd och avlägsna områden få tillgång till internet.

2. 5G kommer att revolutionera mobila bredbandet

I och med införandet av 5G- nätet kommer mobila bredbandet att förändra världen ännu mer. I synnerhet genom hur vi använder våra mobila enheter med dess extremt höga hastigheter, kortare fördröjningar och stabilare nätverk.

  • Snabbare hastighet. Hastigheten kan vara mellan fem till tio gånger snabbare jämfört mot dagens 4G- nätverk. Vilket gör att det blir enklare att ladda hem filmer, streama och göra annan tung internetanvändning.
  • Kortare fördröjningar. Fördröjningen ska ta bara en tjugondel så lång tid som vad det tar med 4G-nätet.
  • Bättre mobilitet. Det blir enklare att använda mobila bredbandet när du kör eller åker tåg eftersom det är mer stabilare än de förra generationens mobila nätverk.

3. Obegränsad surf förändrar mobila bredbandet

Ett mobilt bredband obegränsat är ett relativt nytt koncept som gör det möjligt för dig att surfa så mycket som du vill, utan ett datatak. Med obegränsad surf blomstrar mobilt bredband. Bland annat behöver du inte vara orolig hur lång tid du har streamat eller tänka på din mobildata eftersom du oftast inte har ett datatak. Således kan du numera använda ett mobilt bredband som din primära internatanslutning.

4. Alltfler smarta enheter kopplas upp mot mobilt bredband

Den nya 5G- tekniken kommer att ge många fördelar som högre bandbredd och ett nät med en försumbar fördröjning. Till exempel kommer den bli användbar i smarta enheter som måste kommunicera med nätet och till självkörande bilar. Många experter anser att detta är bara början och att alltfler smarta maskiner och enheter kommer att vara uppkopplade mot mobilnätet.

Related Articles