Hem » Sms-lån och snabblån

Sms-lån och snabblån

by Maja Nordström

Ett sms-lån är en typ av snabblån och lämpar sig bäst för dig som behöver en mindre summa pengar väldigt snabbt. Löptiden på dessa lån kan variera men oftast är det så pass kort som 30 dagar. Det är väldigt enkelt att ansöka om ett sms-lån. Men ha i åtanke att räntan är betydligt högre än andra låneformer.

Ett snabblån innefattar alla slags mindre lån. De vanligaste mindre lånen är:

  • sms-lån
  • mikrolån
  • minilån
  • korttidslån
  • telefonlån
  • mobillån

Som namnet antyder går det snabbt att både ansöka om ett snabblån och få ut summan du behöver låna. Oftast tar det bara ett par minuter tills du har summan på ditt konto. Men i vissa fall kan det ta flera timmar eller till och med ett par dagar. Även snabblån har väldigt hög kredit. Vilket gör dessa lån mycket dyrare än till exempel privatlån.

Hur mycket går det att låna med ett snabblån?

Det vanligaste är att personer ansöker och lånar mindre summor eftersom räntan är så hög. Samt att långivaren inte tar en UC och kan därför inte säkerställa att du kommer att betala tillbaka summan inom avtalad tid. Men om du är en återkommande kund kan du få låna större summor förutsatt att du har skött tidigare avbetalningar.

Är sms lån utan UC en bra ide?

Att ta ett sms lån utan UC är inte rekommenderat eftersom räntan är så hög samt att villkoren sällan är fördelaktiga för dig som kund. Men ibland finns det inget annat val än att ta ut ett sms lån och låna pengar snabbt.

När du funderar på att ta ett snabblån är det smart att räkna ut vad det kommer att kosta dig i slutändan att låna till exempel 3000 kronor. Med summan du vill låna plus avgifter och räntan blir det lätt en stor summa att betala tillbaka. Och detta bör du vara väl medveten om innan du accepterar ett snabblån.

Hur du ansöker om ett snabblån

Via långivarens hemsida är det väldigt enkelt att ansöka om ett snabblån. Men se först över villkoren som erbjuds, vilken återbetalningstid som gäller och hur räntan ser ut. Med hjälp av denna information kan du räkna ut hur mycket ditt lilla lån kommer att kosta dig totalt.

När du ansöker om snabblån kan du enkelt identifiera dig via bank-id. Vilket förenklar hela processen.

Ett alternativ är att vända dig till en låneförmedlare som hjälper dig att få svar från flera långivare på samma gång. På så sätt kan du sedan välja den långivare som ger bäst villkor och ränta enligt ditt eget tycke.

Hur snabbt du får ut lånet beror på vilken långivare det gäller och vilken veckodag samt tid på dagen du ansöker om lånet.

Related Articles