Hem » Funderar du på att köpa en vattenpipa?

Funderar du på att köpa en vattenpipa?

by Maja Nordström

Innan du köper en vattenpipa finns det många saker att tänka på. Man måste tänka på vilken sorts vattenpipa man vill ha, hur mycket man vill spendera och var man ska köpa den. Det finns massor av olika vattenpipor att välja mellan, så det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dig. Men om du funderar på att köpa en vattenpipa, så har vi några tips till dig!

Så här fungerar en vattenpipa

En vattenpipa eller shisha som det kallas på arabiska, är ett mycket gammalt rökdon som används för att njuta av tobaksrök. Det finns många olika sätt att använda en shisha, men alla innehåller grundläggande element som en kolpanna, vattenpanna och ett munstycke.

Först och främst måste du fylla kolpannan med kol. Sedan lägger du tobak i pannan och tänder den. När tobaken börjar röka, sätter du kolpannan i vattenpannan. Detta hjälper till att filtrera röken genom vattnet och gör den mjukare och behagligare att andas in.

Det är viktigt att se till att pannan inte blir helt täckt av vatten, eftersom detta kan orsaka att tobaken brinner ut och blir bittert. Du bör också se till att byta ut vattnet i pannan ofta, eftersom det tenderar att smutsas ner snabbt.

När allt är redo, tar du suger din röken från munstycket och njuter av den fantastiska upplevelsen!

Hur mycket kostar en vattenpipa?

En vattenpipa kan kosta allt ifrån ett par hundringar till över tusenlappen, allt beror förstås på vad du väljer för något.

Det finns vattenpipor med olika utseenden och material, allt från de enklare modellerna av plast eller bambu till de mer exklusiva av glas eller metall. De flesta vattenpipor är dock gjorda av glas, för att det ska vara lättare att se när den behöver rengöras.

En del vattenpipor har även inbyggda filtreringssystem, som hjälper till att ta bort eventuella föroreningar i vattnet. Dessa system kan vara ganska dyra, men det finns också enkla filter som du kan köpa för att sätta på din befintliga pipa.

Så här rengör du din vattenpipa

Hur rengör man en vattenpipa? Det finns olika sätt, men det enklaste är att använda iskallt vatten och en sked. Börja med att tömma pipan på allt vatten. Lägg sedan en sked full av is i botten av pipan. Låt stå i några minuter för att låsa in kylan. Sedan fyller du på med rent vatten och låter det rinna igenom pipan. Gör detta ett par gånger tills vattnet som kommer ut från pipan är helt rent.

Vilken sorts vattenpipa ska man köpa?

Det finns många olika typer av vattenpipor på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Det första man bör tänka på är hur ofta man planerar att använda den. Om man bara vill ha en vattenpipa för några fester eller tillfälliga tillställningar, behöver man inte köpa en dyrare modell. Men om man planerar att använda den regelbundet, är det viktigt att köpa en mer hållbar modell. Det finns också olika storlekar på vattenpipor, så det är viktigt att titta på storleken innan man köper en. Man bör också titta på de olika materialen som används i vattenpiporna, eftersom det finns många olika alternativ. De flesta vattenpipor är gjorda av glas eller plast, men det finns också trä- och metallmodeller. När man har bestämt sig för vilken typ av vattenpipa man vill ha kan man kolla vad man vill röka. Du kan välja bland smaker men också om du vill ha med tobak eller utan.

Vilken smak du väljer beror helt på vad du gillar. Det finns massor av olika smaker att välja mellan så det är bara att prova sig fram tills man hittat någon som man gillar. Jag brukar gilla de lite starkare smakerna, som kan vara lite besk med en liten touch av fruktighet.

Finns det någon hälsofara med att röka vattenpipa?

Allt beror förstås på vad för något du röker i din vattenpipa. Om du röker tobak är det ingen bra idé att göra det för ofta, eftersom tobak innehåller nikotin och andra skadliga ämnen. Men om du röker aromatiserade örter eller frukter, finns det ingen anledning att tro att det skulle vara farligt.

Det finns dock en viss risk för skador på lungorna, eftersom röken från vissa vattenpipan kan bli mycket varm. Detta undvikes bäst genom att ta korta pauser mellan blossen så att du inte bränner dig.

Var kan man köpa en vattenpipa?

Det finns många ställen där man kan köpa en vattenpipa även kallad shisha. De flesta tobaksaffärer och nikotinvaruhus säljer dem, och det finns även många webbutiker som säljer vattenpipor. Man kan även hitta vattenpipor på marknader eller i second hand-butiker.

En personlig favorit för att inhandla vattenpipor hos är en erfaren dansk butik som precis har expanderat sin verksamhet till Sverige och detta företag kan verkligen sin bransch! Butiken heter HD Shisha och där hittar du ett stort urval av vattenpipstobak utan nikotin.

Sidan hittar du här hdshisha.se

Related Articles