Hem » Hur blir man av med bananflugor

Hur blir man av med bananflugor

by Maja Nordström

Så blir du av med bananflugor

Bananflugor, eller fruktflugor som de också kallas, är små, irriterande skadedjur som tenderar att invadera vår frukt och kök. Men hur blir man av med bananflugor? Låt oss kasta lite ljus på denna fråga.

Identifiera problemet

Först och främst måste du identifiera problemet. Du kanske ser små flugor kring din frutibukett eller över din papperskorg. Dessa är förmodligen bananflugor. De älskar ruttnande frukt och gärna flyger runt i ditt hem.

Städa upp

Det första du behöver göra för att bli av med bananflugor är att städa. Kasta gammal frukt, ta ut soporna och tvätta eventuella smutsiga fat eller glas. Detta kommer att ta bort deras källa till mat och därmed hindra dem från att föröka sig.

Använd vinägerfällor

Nu, till det roliga. Du kan skapa en enkel fälla med hjälp av äppelcidervinäger, några droppar diskmedel och en genomskinlig plastpåse eller behållare med ett litet hål i mitten. Bananflugorna dras till lukten av vinäger, men diskmedlet gör att de blir fast.

Materiel Metod Förväntade resultat
Äppelcidervinäger Häll i en skål Bananflugor dras till lukten
Diskmedel Lägg i några droppar Bananflugor kan inte flyga igen
Liten genomskinlig plastpåse Gör litet hål i mitten Bananflugor flyger in men kan inte flyga ut

Använd insektsspray

Slutligen, om problemet fortfarande består, kan du använda insektsspray. Spraya det runt de områden där du ser bananflugor, men se till att hålla den borta från mat eller platser där små barn kan komma åt den. Genom att följa dessa steg ska du effektivt kunna bli av med bananflugor. Lycka till och håll frukten färsk!

Related Articles