Hem » Hur många kalorier innehåller ett äpple

Hur många kalorier innehåller ett äpple

by Maja Nordström

Hur många kalorier innehåller ett äpple?

Har du undrat någonsin “Hur många kalorier innehåller ett äpple?”. Du kanske har hört att äpplen är bra för dig eftersom “ett äpple om dagen håller doktorn borta”, men hur mycket bidrar de verkligen till ditt dagliga kaloriintag? Låt oss ta reda på det tillsammans!

Vad gäller kalorier och äpplen?

De flesta äpplen, oavsett sort, innehåller mellan 80 och 100 kalorier. Detta antagande gäller för ett medium äpple som väger cirka 150 gram. Mindre äpplen kommer naturligtvis att innehålla färre kalorier, medan större äpplen kan överstiga 100 kalorier.

Varför är kaloriintaget från äpplen viktigt?

Äpplen är fyllda med näringsämnen som fiber och vitamin C och har dessutom en låg energitäthet. Detta betyder att de innehåller få kalorier jämfört med deras vikt, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som försöker kontrollera sitt kaloriintag. Dessutom kan äten av äpplen hjälpa till att öka mättnadskänslorna, vilket kan hjälpa till att förhindra överätning.

Äppelsort Genomsnittlig vikt Ungefärlig kalorimängd
Granny Smith 180 gram 95 kalorier
Golden Delicious 170 gram 90 kalorier
Red Delicious 160 gram 85 kalorier
Fuji 150 gram 80 kalorier

Slutsats

Så, “Hur många kalorier innehåller ett äpple?” frågade du, och svaret är att det varierar, men i genomsnitt ligger det mellan 80-100 kalorier. Så go ahead och njut av ditt äpple om dagen utan att känna skuldkänslor, din kropp kommer att tacka dig!

Related Articles