Hem » Hur får man bort finnar på ryggen

Hur får man bort finnar på ryggen

by Maja Nordström

Hur får man bort finnar på ryggen?

Finnar på ryggen kan vara en riktig plåga, inte bara estetiskt men också eftersom de kan vara svåra att komma åt och behandla. Men oroa dig inte, jag har några beprövade metoder för att ta itu med dessa irriterande fiender.

Grundläggande hudvård

Första steget är att säkerställa att du håller din rygg ren och hydrerad. Tvätta dagligen med en mild tvål för att ta bort överflödigt talg och döda hudceller. Använd en oljefri, icke-komedogen fuktighetskrem för att hålla huden återfuktad utan att täppa till porerna.

Exfoliering

Regelbunden exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller och rensa porerna. Använd en kroppsskrubb eller en exfolierande handske ett par gånger i veckan, men var försiktig så att du inte irriterar huden.

Topiska krämer

Använd en över-disk-behandling som innehåller salicylsyra eller benzoylperoxid. De arbetar för att minska inflammation och bakterier.

Undvik irritanter

Vissa saker kan göra finnar värre, inklusive tajta kläder, ryggsäckar och svett. Pröva att bära löst passande kläder och duscha direkt efter att ha träning.

Och kom ihåg, om ingenting verkar fungera, tveka inte att söka professionell hjälp från en hudläkare.

Metod Åtgärd Resultat
Grundläggande hudvård Regelbunden rengöring, återfuktning Minskning av överflödigt talg, inga tilltäppta porer
Exfoliering Använda en kroppsskrubb eller en exfolierande handske ett par gånger i veckan Rengör porerna, tar bort döda hudceller
Topiska krämer Använda behandlingar som innehåller salicylsyra eller benzoylperoxid Minskar inflammation och bakterier
Undvik irritanter Bära löst passande kläder, duscha efter träning Undvik svett och friktion som kan orsaka finnar

Related Articles