Hem » Rengöra badrum med ättika och diskmedel

Rengöra badrum med ättika och diskmedel

by Maja Nordström

Innan vi dyker in i huvudtemat “rengöra badrum med ättika och diskmedel”, ska vi först ta en liten avstickare till något som många av oss undrar om hemma i köket. Och då menar jag, vet du hur man kan se om ett ägg är gammalt? Nej, ingen anledning till panik, det är faktiskt ganska enkelt om man bara känner till knepen!

Så vet du om ett ägg är gammalt – här är de bästa tipsen!

Låt mig först och främst avslöja en sak: det finns flera olika metoder för att avgöra om ett ägg är gammalt, och här ska vi gå igenom några av de bästa.

Metod 1: Gör ägget flyttest

Ett populärt trick är att fylla ett glas med vatten och placera ägget i det. Om ägget sjunker ner till botten och lägger sig ner, så kan du vara lugn – ditt ägg är färskt. Om ägget däremot står upp eller flyter på ytan, då är det tyvärr gammalt. Det här gäller eftersom ägg tappar vatten inuti sig med tiden, vilket ger mer utrymme för luft och därav gör att ägget blir lättare och flyter upp.

Fler tecken att titta efter

Fast än vi kan lista ut ägg äldern med flyttestet, finns det flera tecken att vara uppmärksam på. Om du till exempel knackar lätt på äggskalen mot en hård yta, ska ett färskt ägg kännas solitt och hårt medan ett gammalt ägg ger en mer ihålig känsla.

Tecken på ett ägg Färskt ägg Gammalt ägg
Flyttestet Sjunker och ligger ner Flyter till ytan
Knacka på skalen Solid och hård känsla Ihålig känsla
Äggulan Ljus färg Mörk färg

Så nu vet du hur du lätt kan ta reda på om ett ägg är gammalt eller inte. Så nästa gång du står där i köket med ett ägg och undrar, tänk på dessa tips. Och som alltid, kom ihåg att det är bättre att vara säker än ledsen när det gäller mat!

Okej, nu när du har lärt dig hur man tar reda på åldern på ett ägg, är det dags att dyka in i huvudtemat för idag: “rengöra badrum med ättika och diskmedel”.

Related Articles