Hem » Reseavdrag hur mycket får man tillbaka

Reseavdrag hur mycket får man tillbaka

by Maja Nordström

Reseavdrag: Hur mycket får man tillbaka?

När det gäller att deklarera inkomstskatt, undrar de flesta människor: Hur mycket får man tillbaka med reseavdrag? Svaret kan variera mycket beroende på din unika situation. Låt oss bryta ner det.

Vad är reseavdrag?

Reseavdrag är en del av svensk skattelagstiftning som tillåter individer att dra av kostnaderna för sina dagliga resor till och från arbetet. Det kan inkludera utgifter som bensin, tågbiljetter, parkeringsavgifter och mycket mer.

Transportmedel Genomsnittlig kostnad per mil Potentiellt avdrag
Bil (bensin) 6,50 SEK 3,25 SEK
Bil (diesel) 5,50 SEK 2,75 SEK
Tåg 2,00 SEK 1,00 SEK
Buss 1,50 SEK 0,75 SEK

Hur mycket får man tillbaka?

Det exakta beloppet du kan få tillbaka beror på flera faktorer, inklusive den totala kostnaden för dina resor och din skattesats. I allmänhet kan du dock förvänta dig att få ungefär hälften av dina reskostnader tillbaka genom reseavdrag.

Förstå ditt reseavdrag

För att bestämma din potentiella återbetalning, bör du först beräkna dina totala resekostnader för året och sedan applicera din skattesats. Om du till exempel spenderar 10 000 SEK på resor under året och din skattesats är 30%, kan ditt reseavdrag vara så högt som 3 000 SEK.

Var kan jag hitta mer information?

För mer information om reseavdrag, besök Skatteverkets hemsida eller kontakta en skatteproffs. De ska kunna hjälpa dig att bestämma dina kvalificerade utgifter och maximera ditt avdrag. Lycka till med din deklaration!

Related Articles