Hem » Skillnad på bb och cc cream

Skillnad på bb och cc cream

by Maja Nordström

Skillnad på bb och cc cream

När man står framför hyllorna i en skönhetsbutik kan det vara lätt att bli överväldigad av de olika typerna av hudvårdsprodukter. Men två produkter som ständigt väcker nyfikenhet är BB och CC creams. Men vad är skillnaden på BB och CC cream?

Vad är BB Cream?

BB Cream står för Blemish Balm eller Beauty Balm. Denna multiverkande produkt fungerar som en fuktkräm, primer, solskydd, och foundation i ett. Den är oftast lättare i konsistensen än en foundation men erbjuder ändå en hyfsad täckning. Dess självjusterande teknologi innebär att den anpassar sig efter din hudton vilket hjälper till att camouflera mindre hudproblem.

Produkt F0rdelar Nackdelar
BB Cream Fuktkräm, primer, solskydd, och foundation i ett Har kanske inte tillräckliga nyansval för alla hudtoner

Vad är CC Cream?

CC står för Colour Correcting och, precis som BB-krämen, kombinerar det flera produkter i en. Den är dock mer fokuserad på att dölja röda toner, åldersfläckar och andra ojämnhet i hudtonen. Den har också solskydd och åldersbekämpande ingredienser men tenderar att vara något tyngre i konsistensen jämfört med BB Cream.

Vilken ska jag välja?

Vilken du ska välja beror på vad du vill att din produkt ska göra. Om du vill ha en lättare produkt med mindre täckning, men som ändå ger en förbättrad hudton, så kanske BB-krämen är för dig. Om du vill ha mer täckning och färgkorrigering, då kan det vara en god idé med CC-krämen. Så helt enkelt, valet beror på dina individuella behov.

Related Articles