Hem » Hur bakar man bananbröd?

Hur bakar man bananbröd?

by Maja Nordström

Vill du baka ett gott bananbröd att bjuda dina vänner på eller kanske vill du njuta lite extra själv? Bananbröd är väldigt enkelt att göra och perfekt kaka att ha med till pickniken eller till fikat.

Med det här receptet går det extra smidigt och snabbt att göra.

Hur bakar man bananbröd snabbt

Ingredienser

100 g Smör

2.5 dl Strösocker

4 dl Vetemjöl

1 msk Bakpulver

1/2 tsk Salt

5 Mogna bananer

2 st Ägg

2.5 dl Valnötter

Så går det till – Baka bananbröd:

  1. Först sätter du på ugnen 175 grader.
  2. Blanda därefter smöret och socker i en skål.
  3. Därefter blandar du mjöl, salt och även bakpulver i en annan skål.
  4. Därpå blandar du ihop båda skålar i en skål.
  5. Tillsätt därefter mosad banan, ägg och valnötter.
  6. Smörj en form och häll därpå i smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme.
  8. Därpå ta ut formen och låt bananbrödet svalna.
  9. Klar och färdig att serveras!

Related Articles