Hem » Hur får man bort tuggummi från kläder

Hur får man bort tuggummi från kläder

by Maja Nordström

Hur får man bort tuggummi från kläder?

Alla har vi råkat ut för den irriterande situationen där tuggummi fastnar på kläderna. Det kan vara svårt att bli av med, men med rätt teknik och material kan du faktiskt få bort det. Här ska vi gå igenom de bästa teknikerna för att lyckas med detta.

Frysmetoden

Först och främst, det enklaste sättet är att frysa tuggummit. Lägg plagget i en plastpåse och placera det i frysen i några timmar. När tuggummit har stelnat blir det lättare att pillra bort det från tyget.

Metod för varm vinäger

En annan metod handlar om att använda varm vit vinäger. Häll lite varm vinäger över tuggummit och låt det verka i några minuter. Sedan ska du kunna skrapa bort tuggummit med en trubbig kniv. Var försiktig så du inte skadar tyget.

Metod Material Effekt
Frysning Plastpåse, frys Hög
Varm vinäger Vit vinäger, trubbig kniv Hög

När allt annat misslyckas

Om ingen av de ovannämnda metoderna fungerar, finns det en sista utväg: Anlita en professionell textilrengöring. De har specialverktyg och -lösningar som kan hantera svårare fall.

Kom ihåg, när det gäller att få bort tuggummi är tålamod en dygd och desperation är din fiende. Så ta det lugnt, följ dessa steg, och du borde kunna bli av med det klibbiga problemet på nolltid!

Related Articles