Hem » Hur mycket jord i en pallkrage

Hur mycket jord i en pallkrage

by Maja Nordström

Hur mycket jord i en pallkrage?

Frågan “hur mycket jord i en pallkrage” måste ha flödat genom de flesta trädgårdsarkitektens sinnen. Där har du det, du är inte ensam! Låt oss dyka rakt in och avmystifiera detta.

Mängden jord behövs

Kort och enkelt svar, om din pallkrage mäter en meter på vardera sidan och 20 cm i djup, kommer du att behöva ungefär 200 liter jord. Tja, inte så svårt, eller hur? Men vänta, låt oss gå lite djupare in i detta.

jordens typ

Idealiskt vill du använda en blandning av högkvalitativ trädgårdsjord och kompost. Med denna kombination ser du till att din trädgård har all den näring den behöver för att producera frodiga och hälsosamma växter.

Varför är mängden jord viktig?

Ganz einfach, eine zu geringe Menge an Erde kann dazu führen, dass Ihre Pflanzen nicht genug Platz haben, um zu wachsen und zu gedeihen. Andererseits kann zu viel Erde verschwenderisch und teuer sein. Es ist also eine Frage des Gleichgewichts.

Storlek på pallkrage Typ av jord Mängd jord i liter
1m x 1m x 20 cm Trädgårdsjord och kompost 200 liter
1m x 1m x 30 cm Trädgårdsjord och kompost 300 liter
1m x 2m x 20 cm Trädgårdsjord och kompost 400 liter
1m x 2m x 30 cm Trädgårdsjord och kompost 600 liter

Du är redo att plantera!

Nu när du vet “hur mycket jord i en pallkrage”, är du redo att börja den fantastiska trädgårdssäsongen! Och kom ihåg, trädgårdsarbete är inte bara om perfektion, det handlar om passion. Glöm inte att njuta av processen!

Många grönskande växter till er alla!

Related Articles