Hem » När kommer första symtom på graviditet

När kommer första symtom på graviditet

by Maja Nordström

Det är otroligt viktigt att kunna känna igen de tidiga tecknen på graviditet, även om du kanske inte letar efter dem. Nyckelordet här är “när kommer första symtom på graviditet” och det finns flera tecken att vara uppmärksam på.

Missad Period

Den mest uppenbara signalen är kanske en missad period. Har du gått över din vanliga menstruationscykel? Det kan vara tiden att överväga ett graviditetstest.

Illamående

Det klassiska symptomet på illamående eller morgonsjuka kan också vara ett tidigt tecken. Detta drabbar inte alla, men om du känner dig konstigt känslig för vissa lukter eller slås av vågor av illamående kan det vara ett tecken.

Bröstförändringar

Förändringar i dina bröst kan också signalera en tidig graviditet. De kan kännas ömmande, tunga eller fullare än vanligt.

Graviditetssymptom Vanligt Tidig indikation
Missad period Ja Ja
Illamående Varierande Kan vara
Bröstförändringar Ja Ja
Trötthet Ja Ja

Så om du märker några av dessa första symtom på graviditet, eller bara har en känsla av att något är annorlunda, kan det vara ett bra tillfälle att ta ett graviditetstest. Och kom ihåg, det är alltid klokt att ta kontakt med din läkare om du har frågor eller bekymmer. Ta hand om dig och lycka till!

Related Articles