Hem » Vad får man ta med sig på flyget

Vad får man ta med sig på flyget

by Maja Nordström

Vad får man ta med sig på flyget?

När du reser med flyg kan det ibland kännas ovist att veta vad du faktiskt får ta med dig ombord. Här kommer några grundläggande riktlinjer för att hjälpa dig förstå vad du kan packa i ditt handbagage och vad som kan checkas in.

Allmänna Regler

Generellt sett får du ta med dig personliga tillhörigheter som kläder, kosmetika, elektronik och böcker. Men var medveten om att det finns regler för vätskor i handbagage – de måste vara i behållare som rymmer högst 100 ml och alla behållarna ska kunna förvaras i en återförslutningsbar genomskinlig plastpåse.

Item Handbagage Incheckat bagage
Vätskor (upp till 100 ml)
Elektronik
Skarpa föremål ×
Brännbara ämnen × ×

Förbjudna Föremål

Skarpa föremål som saxar, knivar eller verktyg får inte medtagas i handbagage. Explosiva och brännbara ämnen, inklusive tändare och fyrverkerier, är helt förbjudna. Blyertspennor, paraplyer och hårklämmor är tillåtna i handbagaget, men kan behöva undersökas extra vid säkerhetskontrollen.

Vätskor i behållare över 100 ml måste checkas in. Detta gäller inklusive drycker, schampo och krämer. Men kom ihåg, de exakta reglerna kan variera från flygbolag till flygbolag, så det kan vara en god idé att dubbelkolla innan du packar! Mycket nöje med din resa!

  • Kontrollera alltid de specifika regler som gäller för ditt flygbolag
  • Packa smart för att undvika problem vid säkerhetskontrollen
  • Var medveten om att vissa föremål kan vara förbjudna både i handbagage och incheckat bagage

Related Articles