Hem » Välkommen till raclettes värld: din guide till ett framgångsrikt racletteparty!

Välkommen till raclettes värld: din guide till ett framgångsrikt racletteparty!

by Maja Nordström

Välkommen till världen av Raclette!

I den här världen finns det ingen bättre tillfredsställelse än att samla familj och vänner runt ett bord och njuta av en måltid tillsammans. Så varför inte göra det på ett extra speciellt sätt? Jag pratar naturligtvis om raclette, den schweiziska delikatessen som har tagit världen med storm!

Originalet från Schweiz

Raclette har sitt ursprung i de fransktalande delarna av Schweiz, där traditionen att grilla ost på öppen eld går tillbaka till medeltiden. Namnet kommer från franskans ’racler’, vilket betyder att skrapa och hänvisar till hur osten skrapas av när den smälter. Idag är raclette mer än bara en ost, det är en hel måltid.

En äkta schweizisk raclettetradition inkluderar matlagning över en öppen eld, men idag finns det många alternativ för att framkalla samma känsla hemma. Raclettegrillar finns nu i alla former och storlekar, så att du kan njuta av den här måltiden när och var du vill.

Vad behöver du för en riktigt god Raclette?

Naturligtvis är osten hjärtat i varje raclette-måltid. Den traditionella Raclette-osten är rik och krämig, med en mild men distinkt smak. Men du kan också använda andra typer av ost, som Gruyère, Emmental eller Appenzeller.

Förutom osten, behövs det ett urval av kött, grönsaker och tillbehör för att komplettera den smälta godheten. Till exempel, skivor av potatis, cornichons, picklade lök, prosciutto och andra typer av charkuterier. Himmelsk, eller hur?

Är du sugen på raclette men vet inte riktigt var du ska börja? Då kan du spana in dessa rekommendationer på olika raclettegrillar som kan hjälpa dig att ta din matlagningsupplevelse till nästa nivå.

Ost Typer av kött Tillbehör
Raclette-ost Prosciutto Potatis
Gruyère Bresaola Cornichons
Emmental Salami Picklade lök
Appenzeller Rostbiff Salad

Inbjudan till raclettepartyt

Ett racletteparty kan vara ett underbart sätt att samla vänner och familj. Förberedelserna är enkla och maten är självständig. Det enda du behöver göra är att förbereda ingredienserna, ställa fram en raclettegrill och låta gästerna laga sin egen mat.

För att få mer inspiration till ditt racletteparty, kan du titta på dessa bilförsäkringar. Varför? Tja, varför inte? Du kanske till och med hittar något annat intressant att läsa medan du väntar på att din ost ska smälta!

Konsten att njuta av raclette

Sist men inte minst, det viktigaste med en god raclette är att njuta av den. Smält osten, gnugga den mot potatisen, tugga på den knapriga salamin, ta en bit av den syrliga cornichonen… Ta tid att njuta av varje sked. Och kom ihåg, i raclettevärlden är det enda som inte är tillåtet att ha bråttom!

Kort sagt, raclette är mer än bara en måltid. Det är en upplevelse, ett sätt att koppla av, att umgås, att njuta av god mat. Så varför inte prova det till din nästa middagsbjudning? Jag utmanar dig!

För fler matrelaterade ämnen, glöm inte att besöka vår webbplats.

Related Articles