Hem » Hur gör man snabel a på datorn

Hur gör man snabel a på datorn

by Maja Nordström

Hej! Har ni någonsin suttit vid datorn och funderat över hur man gör snabel-a (@)? Bara lugn, jag är här för att besvara era funderingar.

Hur gör man snabel a på datorn?

För att skriva snabel-a på en Windows-dator, håll ner ‘Alt Gr’-knappen (du hittar den till höger om mellanslagstangenten) och tryck på ‘2’-tangenten. Släpp sedan båda tangenterna, och voila! Du har skrivit snabel-a!

För Mac-användare, tryck på knappen med ‘⌥’-symbolen (option) och ‘2’-tangenten samtidigt, och släpp sedan båda tangenterna. Nu har du också skrivit snabel-a!

Hur gör man snabel-a på andra tangentbord?

Ibland kan snabel-a vara belägen på olika ställen beroende på tangentbordets layout. Om du har ett tangentbord med en annan layout, kan du alltid försöka använda följande kombinationer:

Tangentbord Snabel-a
Franskt (AZERTY) Alt Gr + 0
Italienskt (QWERTY) Alt Gr + Q
Tyskt (QWERTZ) Alt Gr + Q
Svenskt (QWERTY) Alt Gr + 2

Varför kallas det snabel-a?

Beteckningen “snabel-a” kommer från den danska termen “snabela”, som bokstavligen översätts till “elefantens snabel”. Det beror på att snabel-a-tecknets utseende liknar en elefant med en upprullad snabel – åtminstone om man verkligen anstränger sig och tittar på det med en aning fantasi!

Framöver, när du behöver skriva ett e-postmeddelande eller tagga en vän på sociala medier, så kommer du att veta exakt hur du gör snabel-a på datorn. Så, tveka inte att visa upp dina nyförvärvade kunskaper! Lycka till och fortsätt utforska mer med oss!

Related Articles