Hem » Ta bort dålig lukt i kylskåp

Ta bort dålig lukt i kylskåp

by Maja Nordström

När det gäller att ta bort dålig lukt i kylskåp kan det vara en mardröm att lösa detta problem. Men med rätt tekniker och några hushållsprodukter kan du göra jobbet i en handvändning!

Ta bort dålig lukt i kylskåp med bakpulver

Ett av de mest effektiva sätten att ta bort dålig lukt i kylskåp är att använda bakpulver. Placera bara en öppen burk bakpulver i kylskåpet i några timmar. Bakpulvret kommer att absorbera dåliga lukter och lämna ditt kylskåp doftande fräscht.

Använda kaffe för att ta bort dålig lukt

Visste du att kaffe inte bara är bra för att vakna på morgonen? Det kan också hjälpa dig att fräscha upp kylskåpet. Placera helt enkelt några skopor malda kaffebönor på en tallrik och lägg den i kylskåpet. De kommer att absorbera lukten och lämna en trevlig arom bakom.

Metod Tid det tar Kostnad
Bakpulver 1-2 timmar 20 kr
Kaffe 3-4 timmar 30 kr
Ättika En halv dag 15 kr
Citrusfrukter 3-4 timmar 10-20 kr/styck

Vanor som håller kylskåpet fräscht

Förutom att använda dessa knep för att ta bort dålig lukt i kylskåp, finns det några vanor du kan utveckla för att hålla kylskåpet doftande fräscht. Att rengöra kylskåpet regelbundet och ordentligt förvara mat kan göra underverk för att förhindra dålig lukt från att börja.

Slutörd

Ingen gillar lukt i kylskåpet, eller hur? Men med dessa tips och tricks kan du ta bort dålig lukt i kylskåp och hålla det doftande fräscht hela tiden!

  • Var alltid redo med något bakpulver eller kaffe hemma för att bekämpa dålig lukt.
  • Vanor som regelbunden rengöring kan förhindra dålig lukt från att börja.

Related Articles