Hem » Varför vill du jobba hos oss

Varför vill du jobba hos oss

by Maja Nordström

När det kommer till arbetsintervjuer, är frågan “Varför vill du jobba hos oss?” en av de mest populära. Det är ingen hemlighet att arbetsgivare ställer den här frågan för att avkoda din entusiasm och ditt engagemang för företaget och rollen. Så låt oss bryta ner det:

Det handlar om anslutning

För det första, arbetsgivare vill veta att du inte bara letar efter något jobb – de vill veta att du letar efter DETTA jobb. Därför vill de se att du har gjort din forskning om företaget och den specifika rollen, och att du tror att dessa matchar dina karriärmål och dina personliga styrkor.

Det handlar om entusiasm

Visa din entusiasm! Ingen vill anställa någon som inte är ivrig eller engagerad i det de ska göra. Prata om de delar av företaget eller den specifika rollen som du hittade spännande och anmärkningsvärd. Ger företaget dig en möjlighet att växa och utvecklas? Ger rollen dig äntligen chansen att använda dina starkaste färdigheter?

Det handlar om långsiktighet

Sist men inte minst, vill arbetsgivare veta att du tänker långsiktigt och inte bara ser detta som en tillfällig hopp förbi. Hitta sätt att visa att du har tänkt på hur denna roll och detta företag passar in i din karriärstrategi för lång sikt, och att du är redo och ivrig att engagera dig.

När allt kommer omkring, svarar på den frågan “Varför vill du jobba hos oss?” är mer än att bara slå på rätt anteckningar. Det handlar om att visa att du är rätt människa för jobbet, för teamet och för företaget.

Svar på frågan Varför det fungerar Ytterligare tips
“Jag älskar er företagskultur” Visar att du värderar arbetsmiljön Gräv djupare i vad företagskulturen betyder för dig
“Det skulle utnyttja mina starkaste färdigheter” Visar att du kan vara en tillgång för företaget Koppla dina färdigheter till företagets behov
“Jag ser långsiktig tillväxt och utveckling här” Visar att du tänker framåt Undersök företagets karriärutvecklingsmöjligheter

Related Articles