Hem » Träna efter covid vaccin

Träna efter covid vaccin

by Felicia Holmgren

Då Sverige är i full fart med covid 19 vaccineringar är det bra att förstå om man kan träna efter vaccin covid 19. Träning är en vardagsrutin för många och därav är det viktigt att förstå om den påverkas av vaccineringen.

Kan jag träna efter covid vaccin

Det snabba svaret är att det går alldeles utmärkt att träna efter vaccineringen. Viktigast är att du håller koll på din kropp och känner efter vad som känns bäst för just dig. Människor påverkas mycket olika av vaccineringar så det längre svaret är att det såklart beror på hur du reagerar. Som du kanske känner till måste man alltid vänta en kvart efter vaccinationen innan man får gå därifrån. Därför att de som vaccinerar dig kan hålla koll på att du inte svimmar eller får en dålig reaktion. Ibland kan detta dock komma senare. Därför är det extra viktigt att du lyssnar på vad kroppen säger. Både vuxna och barn avråds att träna om man känner av biverkningar.

Därmed är svaret på frågan kan man träna efter covid vaccin ja. Så länge du känner dig frisk och har inga tecken på svaghet eller biverkningar kan du träna på direkten. Det är dock smart att kanske starta lite lugnare ifall att du skulle börja känna dig svag under ett längre träningspass. Ett bra tips är också att se till att du tränar rätt, hos www.fitness365.se kan du få ovärderliga träningstips som ser till du maximerar din träning på ett hälsosamt sätt.

Biverkningar att hålla utkik efter

Det alternerar mellan människor om man upplever biverkningar av vaccinationen eller ej. Dessutom varierar det mellan doserna om du känner av de eller inte. Därför är det viktigt att hålla koll och veta om vad det är du ska tänka extra på. Vanliga biverkningar av covid 19 vaccin inkluderar feber, trötthet, muskel- och ledvärk samt huvudvärk. Känner du av något av det här borde du ta minst en vilodag innan du börjar träna igen. Biverkningar kan vara ett tecken på infektion. Det är aldrig bra för kroppen att slita ut sig när den kämpar mot virus och infektioner.

Att träna efter covid

Beroende på hur du har upplevt covid kan det ta mycket längre tid att komma tillbaka till träningen jämfört med efter vaccination. Personer som får tuffa fall av covid, alltså blir sängliggande, har det extra jobbigt på grund av muskelsvaghet och nedsatt lungfunktion. Därför är det viktigt att du börjar extremt lugnt med träningen efter en sådan infektion. Läkare råder om korta träningspass där du avbryter så fort du börjar känna minsta obekväm. Kroppen kräver mycket energi för att återhämta sig. Värna därför extra mycket om din kropp och tänk efter riktigt noga om hur det känns innan du beger dig ut på ett stort träningspass. Även om du har haft en relativt mildare variant av covid kan det vara bra att ta några extra vilodagar innan du påbörjar tränandet igen.

Är du riktigt träningsvan och ser träning som en vardaglig aktivitet som gör dig på bättre humör och lyfter dig till högre höjder? Var medveten om att en covid vaccination har mindre påverkan på dina träningsvanor än vad som skulle ske om du skulle få covid.

Related Articles