Hem » Så optimerar du din tid i vardagen

Så optimerar du din tid i vardagen

by Maja Nordström

De allra flesta av oss letar ständigt efter fler möjligheter till att få mer tid i vardagen. Det kan handla om att vi vill vara mer med våra barn, stressa mindre eller kanske få mer tid över för träning. Oavsett orsak så kan det inom rimliga gränser vara smart att se över vardagen för att bättre optimera den tid som vi har blivit tilldelade. Alla har ju 24 timmar på ett dygn även om det inte alltid känns på det viset. Det finns alltid små förändringar man kan göra för att på så vis bli lyckligare i vardagen och känna att man inte förlorar tid i onödan.

Se väntetiderna som en möjlighet

Börja med att se de små väntetiderna i vardagen som en möjlighet istället för ett irriterande stopp i din dag. Att stå i kö eller kanske vänta på att ditt möte skall börja är istället en möjlighet att skapa något nytt, att tänka kreativa tankar eller varför inte påbörja ett projekt som du inte känner att du haft tid med. Även om det bara handlar om några få minuter så kommer du garanterat att känna att du har använt din tid bättre om du arbetar med detta. Det handlar inte om stora saker men du kan komma längre än du tror om du använder din tid av väntan väl.

Använd mikropauser för något skoj

Ett annat sätt att se på saken är att använda små mikropauser i vardagen till något skoj. Det är ju också viktigt att vila i vardagen och kunna ta ett par djupa andetag eller drömma dig bort. Vare sig du väljer att spela på live casino medan du går på toaletten på jobbet eller om du gör något annat så finns det mängder av smarta mikropauser du kan använda dig av. Prioritera att använda tiden till att göra gott för dig själv och ta hand om dig. Hur du gör detta är helt upp till dig eftersom det bara är du som kan säga vad du gillar att ägna din tid åt och inte. Vem vet, kanske finner du några överraskningar vad gäller intressen som du inte ens visste att du hade.

Prioritera alltid bland dina måsten

Nästa viktiga sak som kan hjälpa dig att optimera din tid under en dag är att prioritera bland dina måsten. Det hela handlar om att hitta en balans som fungerar så att du känner dig nöjd. Ingen blir gladare av att ha så mycket att göra att ingenting känns kul. Då är det smartare att se till att du prioriterar. Detta gör du enklast genom att varje dag eller vecka göra en lista över det som skall göras och sätta sakerna i en turordning. Då blir du inte lika stressad när du ser listan utan vet att det som är längst upp är det som är mest pressande just idag.

Det hela handlar om att göra förbättringar och du bör inte sträva efter att känna att dagen blev perfekt varje kväll då du lägger dig. Istället kan du njuta av att fokusera på det som fungerade under dagen och det du känner dig nöjd med. 

Related Articles