Hem » De 3 bästa gamingmobilerna 2022
En man som deklarerar

De 3 bästa gamingmobilerna 2022

by Maja Nordström

Snabb responstid, bekvämt grepp och en stor skärm – attributen för en riktigt bra gamingtelefon är många och kan variera från modell till modell. Med en ständigt expanderande mobilspelvärd som ständigt släpper nya, spännande titlar har mobiltillverkarna gjort sitt yttersta för att leverera telefoner som lever upp till de nya förväntningarna.

Det finns otvivelaktigt en hel del ”vanliga” smartphones som lämpar sig för gaming, men i denna artikel listar vi de absolut bästa, designerade mobilerna för spel. Läs vidare för att se vilka för- och nackdelar som utmärker 2022 års tre bästa spelmobiler samtidigt som deras olika kvaliteter granskas i detalj.

 

Vad utmärker en riktigt bra gamingtelefon

Nu för tiden har en riktigt bra gamingmobil nästintill samma kapacitet som bärbara konsoler och konkurrerar till och med ut vissa surfplattor då det kommer till prestanda och användarvänlighet. Oavsett om du väljer att spela onlinespel på din mobil, casino slots eller använder olika spelappar finns det en hel del att tänka på om du ska köpa en smartphone specifikt avsedd för gaming. Överväg ett alternativ med bra prestanda, en hög uppdateringsfrekens, lång batteritid, effektivt avkylningssystem och en högupplöst skärm.

 

Red Magic 7 – Blixtsnabb uppdateringsfrekvens och robust kylningssystem 

En av de allra bästa gamingtelefonerna under 2022 kommer föga förvånande från Nubia. Deras Red Magic-linje har ett välförtjänt rykte om sig att bjuda på några av de bästa spelfokuserade skärmarna på marknaden, och det senaste släppet Red Magic 7 Pro utgör inget undantag.

Så vad är det då som gör just denna telefon till en sådan succé? En av de största fördelarna är en kvick 6,8-tums AMOLED-panel med en uppdateringsfrekvens på 165Hz med en imponerande 720Hz pekfrekvens som slår praktiskt taget alla andra smartphones på marknaden. Detta gör den inte bara till en ideal smartphone för gaming utan även för streaming.

Sammanfattningsvis ligger de största fördelarna hos mobilen i den fantastiskt snabba uppdateringsfrekvensen, designen och det effektiva kylningssytemet medan kamerorna och batteritiden däremot lämnar plats åt förbättringar.

 

Black Shark 5 Pro – Skärm och prestanda i toppklass

En annan telefon som imponerar stort i spelkategorin är Xiaomis Black Shark 5 Pro. Den är lite i dyraste laget för vardagsanvändning, men verkligen värd sitt pris för den som menar allvar med sin gaming. Modellen släpptes i mars 2022 och har sedan dess prisats på många håll inom gamingvärlden.

Bland de största fördelarna väntar extremt bra högtalare, fysiska pop-up-triggers som är perfekta för skjutspel, en stor och högupplöst OLED-skärm och en prestanda i absolut toppklass. Mobilen är även ultimat för vardagsanvändning med sin snabba laddning och kamera som är mer än okej. Med Wi-fi 6 och stöd för många olika 4G-frekvenser kan man dessutom surfa på nätet på de allra flesta platser. Black Shark 5 Pro har även en ny 108 MP-huvudkamera som spelar in med en standardupplösning på hela 27 MP via pixelbindning, samtidigt som den också kan använda en full upplösning.

Några av de få faktorer som trots allt drar ner betyget är avsaknaden av trådlös laddning och förekommande reklam i systemapparna. Detta till trots är Black Shark 5 Pro i det stora hela tveklöst en av de bästa mobilerna för gamern med sitt fantastiska ljud och sin höga prestanda.

 

Asus ROG Phone 6 – En ultimat gamingmobil

Sist men inte minst kvalar Asus stjärnskott ROG Phone 6 in på topp tre listan över 2022 års absolut bästa gamingtelefoner. Denna smartphone som släpptes i juni 2022 både ser ut som, och fungerar som en tvättäkta gamingmobil. Några av de största plusen är telefonens Snapdragon 8+ Gen 1-chip som säkerställer en kraftfull, toppklassig prestanda.

Med Asus ROG Phone 6 får du en skarp uppdateringsfrekvens på 165 Hz som gör dig beredd på det allra mesta inom spelvärlden. AMOLED-skärmen på 6,78 tum är anpassad utifrån Samsung och bjuder på en färgstark och vibrerande upplevelse som ser till att spelet konstant flyter utan avbrott och laggande. Tack vare ett listigt designarbete och kylningssystem håller sig telefonen dessutom kall i de allra flesta situationer, och du behöver inte oroa dig för överhettning.

Precis som Black Shark 5 Pro saknar Asus ROG Phone 6 dock trådlösladdning, och med tanke på priset hade man kunnat förvänta sig lite mer av kameran. Sammanfattningsvis både ser och känns ändå Asus ROG Phone 6 som en äkta gamertelefon med sitt optimerade mjukvarugränssnitt och sleaka design vilket allt som allt gör mobilen till ett toppval för den ambitiösa spelaren.

Det finns många smartphones som ger gamern en mer eller mindre god spelupplevelse, men för den som vill ha det där lilla extra levererar verkligen denna artikels tre mobiler på den högsta möjliga nivån. Visst, de kostar lite mer än vanliga mobiler och har inte alltid lika bra kameror, men tack vare sina högupplösta skärmar, kraftfulla prestanda, snappa uppdateringsfrekvenser och effektiva kylningssystem kommer de definitivt vara mödan värd för gamern på jakt efter en högpresterande gamingtelefon.

 

 

 

Related Articles