Hem » Vilken salva är bäst mot ringorm

Vilken salva är bäst mot ringorm

by Maja Nordström

Vilken salva är bäst mot ringorm?

“Vilken salva är bäst mot ringorm?” du frågar. Nå, det finns faktiskt många salvor där ute, men det finns några som verkligen skiljer sig ut. En av de mest populära och effektiva är Lamisil, en antifungal creme som snabbt och effektivt behandlar ringorm. Den innehåller terbinafin, en ingrediens som dödar svampen orsakar ringorm.

Salva Ingrediens Användning
Lamisil Terbinafin En gång dagligen i 14 dagar
Canesten Clotrimazol 2-3 gånger dagligen i 4 veckor

Men kom ihåg, även om dessa salvor kan köpas utan recept, är det bäst att konsultera en läkare innan du börjar en behandling för att säkerställa att du tar rätt åtgärder för din specifika situation.

Kan man behandla ringorm hemma?

Ja, det kan man definitivt! Så fort du märker tecken på ringorm, som rodna, skaliga fläckar som kliar mycket, bör du starta en behandling. Du kan börja med lokalbehandling hemma med over-the-counter antifungal krämer, geler eller sprayer, såsom Lamisil eller Canesten.

  • Steg 1: Rengör och torka det drabbade området ordentligt.
  • Steg 2: Applicera antifungal kräm, gel eller spray direkt på fläcken.
  • Steg 3: Tvätta händerna efter applicering för att förhindra spridning av svampen.

Är ringorm farligt?

Ringorm är inte farligt, men det kan vara oerhört obekvämt och klåda kan bli ganska intensiv om den inte behandlas. Dessutom, om svampen inte behandlas, kan det sprida sig och infektera andra delar av kroppen. Även om det är ovanligt, i svåra fall kan ringorm ge mer allvarliga infektioner. Därför är det viktigt att vid första tecken på ringorm inleda behandling. Använd den salva som rådgjordes av din läkare; de vet bäst!

Related Articles